U okviru manifestacije DANI DIOKLECIJANA u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita od 01. do 04.09.2016. na rivi će se održati ANTIČKI SAJAM.

Splitska će riva biti prepuna suvenira brojnih izlagača, autohtone hrane, antikviteta te proizvoda napravljenih po prirodnim izvornim recepturama. Posebni će se naglasak dati mediteranskim proizvodima kojima se trgovalo u antičko doba.

Na rivi će se predstaviti obrtnici  i proizvođači vrijednih autohtonih proizvoda. Izlagači, koji pristižu iz cijele Hrvatske, kroz 4 dana festivala nuditi će posjetiteljima svoje rukotvorine, prirodne proizvode, autohtonu hranu, antikvitete, proizvode napravljene po prirodnim izvornim recepturama iz starih vremena.
Na prigodno dekoriranim štandovima čekat će vas  trgovci odjeveni u rimske toge sa svojim lavandama, maslinovim uljima, vinima, likerima, suhim voćem, ljekovitim biljkama, začinima, zanatskim proizvodima, nakitom, suvenirima, proizvodima od prirodnih materijala, gline i keramike, drva, metala, tkanine i s još mnogo toga. Na štandovima će se održati i prezentacije starih zanata: tkanje, grnčarstvo, kožarstvo, izrada čipke, kovanje, izrada predmeta od drva, pruća ali i pripreme starih jela po antičkim recepturama.
Sve ovo zajedno upotpuniti će program manifestacije Dani Dioklecijana stvarajući za vrijeme svog trajanja u gradu ozračje Dioklecijanovog vremena i novu atrakciju destinacije kao još jednu zanimljivost koja će privući brojne goste u Split.